Tentoonstelling over Djengis Khan in het Nationaal Militair Museum

Tentoonstelling over Djengis Khan in het Nationaal Militair Museum

Een primeur in Nederland! Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg opende enkele dagen geleden de tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’. Voor het eerst leent het Binnen Mongolië Museum in Hohot, de hoofdstad van Binnen-Mongolië, haar grote collectie topstukken over de Mongoolse geschiedenis uit aan een buitenlands museum. Ruim 200 Mongoolse schatten zijn nu in Nederland te zien, met als één van de topstukken een gouden zadel.

Naast de vele schatten zijn ook de belangrijkste manuscripten over het Mongoolse Rijk bij elkaar gebracht. Zo zijn er pagina’s te zien van ‘De geheime geschiedenis van de Mongolen, het reisverslag van Willem van Rubroek, en ‘De geschiedenis van de wereld’ van Rashid Al Din. Dat deze drie manuscripten samen met de schatten uit Binnen-Mongolië op één plek te zien zijn is heel erg bijzonder.

De tenstoonstelling is te zien tot 27 augustus in het Nationaal Militair Museum. Binnenkort zal ik de tentoonstelling bezoeken en een uitgebreide recensie schrijven.

Het gouden zadel wordt uitgepakt. Beeld: Nationaal Militair Museum

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.