Mongolië

Mongolië

Mongolië is het land van de uitgestrekte steppes, kurkdroge woestijnen en sprookjesachtige bergen. Maar bovenal een land met een unieke cultuur van gastvrije mensen. De hele samenleving is doordrongen van de nomadische cultuur en tradities.

Als je Mongolië bezoekt zul je versteld staan van de weidsheid van het landschap en de unieke cultuur. Waar het land vroeger een populaire bestemming was langs de Transmongolië Express, is dat deel van het toerisme sinds de invasie van Rusland in Oekraïne weggevallen. De enige mogelijkheid is nu om te vliegen naar Ulaan Baatar. Gelukkig biedt Turkish Airlines relatief goedkope vluchten aan via Istanbul.

Reizen door Mongolië is tegelijkertijd erg eenvoudig en ingewikkeld. Het land is heel veilig en gastvrij, maar je moet wel even weten hoe het reizen in Mongolië werkt. Op deze website vind je nuttige tips en informatie om je op weg te helpen. Alles is gebaseerd op mijn eigen ervaringen in Mongolië. In 2014 was ik er twee maanden (lees hier mijn verslag van die reis) en in 2024 keerde ik terug voor een maand om er een documentaire op te nemen.